ЗОВ болничен земеделски производител

• dany_avista
    Участник
    # преди 5 years, 7 months

Здравейте!
    Имам болничен от земеделски производител. Първоначално не натрупа ЗОВ за периода на болничния в платежните документи. Това е първия ПРОБЛЕМ, тъй като можеше да не забележа това. Добавих в удръжки перо с тип 102 Здравно за болничен самоосиг., с което реших този проблем, но сега в рекапитулацията при Суми по осигурителни фондове, ЗО върху болничен се натрупва два пъти – и при работодател, и при лице. При вид социално осигурен Самоосигуряващо се лице този проблем го няма.

Здравейте,
    ще проверя описания случай и ако се установи неточност в изчислителния процес при ВСО – 13 (Земеделски производители), ще препратя информацията до програмния отдел за отстраняване на проблема в следващата версия на ПП RZWIN.

Нели Каменова
    Модератор

Проблемът ще бъде отстранен в следваща версия на ПП RZWIN. Сега за да не Ви удвоява здравното осигуряване в рекапитулацията отидете на лицето в Кадрова информация и на реда за здравно осигуряване, поле В/у болн., в което стои 4.8, напишете 0.

dany_avista
    Участник

Здравейте!
    Яви ми се друг проблем при земеделски производител. При подаване на болничен
    по електронен път, ми излиза съобщение:
    „Файлът не може да бъде записан
    Несъответствие между вида на задълженото лице и стойността във файла – 100;“
    Задала съм 12.Болничен НОИ за целия период на болничния. Вида осигурен е
    13-Земеселски производител

Здравейте,
    приложението на НОИ за прием на уведомления (ИСЕОДД) дава такъв тип грешка, ако при експортиране (запис) на информацията е маркирано полето „Член на осигурителна каса“.

dany_avista
    Участник

Пробвах отново. Не е от това.

Моля, в първия работен ден се свържете с Нели Каменова на националния ни телефон 0700 11 250.

В последната версия на софтуера за Работна заплата RZWIN (версия 1.23.4) е отстранена грешката при удържане на осигурителните вноски за ВСО – 13 (Земеделски производители).

Преглеждане на 8 съобщения - от 1 до 8 (от всички 8)

You must be logged in to reply to this topic.