неплатен отпуск по чл.331 ал.1 от ЗСВ

 • lpd
  Участник
  # преди 5 years, 5 months

  Здравейте! В начисления с код 95 отработвам дните за непл. отпуск, но тъй като в удръжките по перо с код 517-здравни в/у неплатен отпуск за с/ка на лице излиза следното: процент-8,000
  удържано до момента: 0,84лв., като тази сума стои и без отбелязване на перото 95.
  Това възможно ли е да е стара сума? И как да нанеса новата сума?

  # преди 5 years, 5 months

  Здравейте,
  информацията, която се съдържа в кода на удръжката (при вас е код 517) е от предишни месеци. Този вид удръжка фигурира в списъка с разплащателни пера на всички служители, но се активира само при начисляване на дни неплатен отпуск, при който здравноосигурителната вноска е за сметка на лицето. Ако няма отразени дни на такъв вид неплатен отпуск, код 517 не се появява във фиша.

  lpd
  Участник
  # преди 5 years, 5 months

  Здравейте!Да, наистина е така, но в случая перото с код 517 не функционира. Отработвам дните с код 95, но в удръжките не може.Във фиша го няма, тъй като ми изписва, че перото вече е използвано. Опитах и чрез прибавяне на сумата към първата, но резултатът е същия – не излиза нито в програмата, нито във ведомостта. Въпросът ми е – как да я отработя тази сума от 2,78 лв. /здр. осиг. за с/ка на лицето/ за три дни неплатен отпуск в удръжките?

  # преди 5 years, 5 months

  Моля, обадете се в офиса на нашите консултанти за да погледнат настройките на кодовете.
  тел. 0700 11 250

Преглеждане на 4 съобщения - от 1 до 4 (от всички 4)

You must be logged in to reply to this topic.