справка по чл.73

• sofronievo
    Участник
    # преди 1 years, 9 months

Здравейте изплатени доходи по трудови правоотношения чл. 73 ал. 6 не ми е активен на какво може да се дължи това

Здравейте,
    справка по чл.73, ал.6 е с променена структура. Тази справка ще може да се изготвя със следващата версия на софтуера за заплати, след добавяне на допълнителна на функционалност, свързана с подаване на необлагаемите доходи от трудови правоотношения по кодове от 104 до 109.

mariana_dd1977@abv.bg
    Участник

И въпреки добавената функционалност не се справям с тези кодове! Не натрупва сумите за болничен от работодател в код 107! Не мога да разбера какъв е проблема,като са създадени всички суматори и са им добавени разплащателни пера по дадените указания,които ми се струва,че беше редно да са по-подробно описани стъпките при всеки код
    /според мен/.Та какъв може да е проблема????

Valyo
    Участник

Ако сте направили суматорите 104-109 според указанието и в суматор 107 е поставен в дясното поле кода на болничен от работодател( обикновенно е код 200, но трябва да се погледне в конкретния случай как е) и сте направили ново натрупване на базата за периода, пуснали сте и едно презичисление, без да правите печат, влизате в полето за декларация 73 ал.6 и правите изчистване, последвано от ново натрупване!
    Натрупване и преизчисление в базата , изчистване и натрупване в справката е добре да се правят едно след други без междинни други действия. Поне при мен това работи безотказно!

Преглеждане на 4 съобщения - от 1 до 4 (от всички 4)

You must be logged in to reply to this topic.